Reflexzonetherapie

Nieuwe energie

Reflexzonetherapie is een eeuwenoude, natuurlijke geneeswijze die uit gaat van het principe dat op handen, voeten, gezicht en oren bepaalde zones liggen die corresponderen met organen, klieren en andere delen van het lichaam. Het bewerken van de reflexzones neemt spanning weg en helpt het lichaam het eigen evenwicht (terug) te vinden.

Reflexzonetherapie is een holistische therapie, dat wil zeggen dat er niet alleen naar de klacht wordt gekeken, maar naar de gehele mens. Het is een goede methode om een gespannen lichaam/geest te ontspannen. Door een frequente behandeling zal het lichaam de opgehoopte afvalstoffen, gemakkelijker kwijtraken en wordt de doorbloeding van het hele lichaam verbeterd. In de meeste gevallen heeft dit ook een gunstige invloed op de gemoedstoestand, met als resultaat een energieker en meer ontspannen gevoel.

Klacht of preventie

Voor wie
In principe is deze therapie geschikt voor iedereen; van jong tot oud. Een behandeling werkt ontspannend, waardoor je zowel lichamelijk als geestelijk tot rust komt. Het is breed inzetbaar voor zowel chronische als acute klachten. Ook preventief is reflexzonetherapie een geschikte behandelmethode. Het kan uitstekend naast andere, reguliere en alternatieve behandelmethoden worden toegepast. 

Te behandelen klachten
Stressreductie, hoofdpijn, migraine, hooikoorts, rugklachten, spijsverteringsklachten, menstruatieklachten, overgangsklachten, huidaandoeningen, nek-en schouderklachten, blaas- en nieraandoeningen, gewrichts- en spierklachten.

'Herstel na Covid' behandeling​

Heb je een Covid-infectie doorgemaakt en heb je restklachten overgehouden zoals verlies van
reuk, concentratie of energie? Of chronische hoofdpijnklachten, spierpijnen, kortademigheid?
Door middel van specifieke grepen kunnen deze klachten sterk verminderen! Ik heb de
training ‘Covid 19, een route naar herstel’ gevolgd om je hierbij te helpen.

Behandelingen

Kennismakings-
behandeling

ca 45 minuten 
Prijs € 48,00

Eerste consult
inclusief intake

1,5 tot 2 uur
Prijs € 80,00*

Vervolg
behandeling

60 minuten
Prijs €64,50*

* Als je aanvullend verzekerd bent, dan mogelijkheid tot vergoeding door je ziektekostenverzekeraar

De 3 pijlers in mijn praktijk

Uit jarenlange ervaring blijkt dat deze drie onderdelen samen de sterkste boost geven aan het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Hoewel voetreflexzonetherapie altijd de basis vormt, is het dus goed mogelijk dat je alle drie deze behandelvormen aangeboden krijgt in één therapiesessie. 

Aanvullende methoden

op een voetreflexbehandeling

Oor-acupunctuur

Net als op de voet zijn ook in het oor alle delen van het lichaam terug te vinden. Voetreflex en oor-acupunctuur vullen elkaar perfect aan. Oor-acupunctuur is zeer effectief bij problemen als hooikoorts, overgewicht en stoppen met roken.

Neuroreflexologie

Neuroreflexologie is een bijzondere techniek die zich richt op reflexpunten die het centrale zenuwstelsel beïnvloeden. Dit zogenaamde focuspunt is het meest gevoelige punt in een reflexzone dat correspondeert met de klacht. Blokkades in de zenuwbanen kunnen zo worden opgeheven en pijn- en spanningsklachten kunnen worden behandeld.

Overige technieken

Centreflex, cupping en kleurenpunctuur